regisztráció | elfelejtett jelszó

Garancia


A Mandala Ékszer internetes áruház kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz és az általa eladott termékekre, biztosítja az érvényben lévő jogszabályokban előírt garanciát.

- Az ékszerekre a törvény szerint előírtak szerint - az átvételtől számított - 2 év szavatosság vonatkozik.
- A szavatosság érvényesítéséhez a hibás terméket kérjük az eredeti tanúsítvánnyal és/vagy garancialevéllel és számlával együtt címünkre / Varga Szilvia , 9024 GYŐR Ikva utca 57 3/7 / visszajuttatni.
- A szavatosságot csak abban az esetben áll  módunkban érvényesíteni, ha a terméket hiánytalanul az eredeti tanúsítvánnyal és/vagy garancialevéllel valamint a mellékelt számlával küldi vissza.

A szavatossági igény nem érvényesíthető:

1. A nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra és sérülésekre. ( pl. leesett, rátaposott, odaütődött )
2. A méretváltoztatásokra.
3. A termék anyagából adódó egészségügyi hatásokra ( pl. fémallergia )
4. A különböző vegyszerek ( kozmetikumok, tisztítószerek, gyógyvíz stb. ) által okozott károsodásokra, elszíneződésekre.
5. A használatból eredő kopásra illetve korrodálásra.

Ha a Megrendelő javítás céljából juttat vissza terméket  azt megvizsgáljuk és annak javítását a lehető leghamarabb megkezdjük. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban átvenni. A javított terméket a Megrendelő címére mihamarabb visszajuttatjuk. Amennyiben a termék vizsgálata során kiderül hogy a hiba olyan okból keletkezett amire a szavatossági igény nem érvényesíthető, a javítási és a szállítási költség a Megrendelőt terheli. Ez esetben a Megrendelőt tájékoztatjuk a várható költségekről. Ha a Megrendelő ez esetben nem kéri a javítás elvégzését , a terméket visszajuttatjuk a Megrendelőhöz.
A szavatossági/garanciális ügyintézés további részleteire a PTK-ban, a 49/2003 (VII.30)GKM rendeletben, illetve a 151/2003(IX.22)Korm.rendeletben foglaltak az irányadóak.


A Távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm r. 3.§ (1) Az értékesítő köteles a fogyasztót a szerződés megkötése előtt kellő időben, de legkésőbb a szerződés megkötésekor a 2.§ (1) bekezdésének a-f pontjában foglaltakról írásbeli tájékoztatóval vagy más, a szóbeli tájékoztatást megerősítő dokumentummal ellátni. Az írásbeli tájékoztatónak az előírtakon felül tartalmaznia kell: a szavatosság, illetve a jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatás (alkatrészellátás, javítószolgálat) biztosítását.


Jogszabályok:

17/1999. (II.5.)Korm. Rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

 
Kötelező jótállás:
 
151/2003 IX.22. Korm. rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300151.KOR

49/2003.VII.30. GKM rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300049.GKM
 

Észrevételek reklamációk, a szállítással kapcsolatban:

Kérjük, jelezze felénk az áru átvételétől számított 24 órán belül 9-16 óra között telefonon +36-30-998-2133, vagy e-mailen az info@mandalaekszer.hu reklamációját panaszát a kiszállított termékkel kapcsolatban.

Panaszával fordulhat továbbá:

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (9022 Győr, Türr István u.1. )
A Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő  Békéltető Testülethez ( Győr, Szent István u. 10/ a )


Visszavásárlás

Ha bármely okból a cégünktől vásárolt árut vissza szeretne cserélni, 14 napig megteheti. Fontos tudni, hogy ez csak újra értékesíthető árura vonatkozik, tehát nem tartoznak ebbe a körbe a már megszűnt típusok, amennyiben az adott termék nem szűnt meg, de csomagolása megváltozott, az általunk konkrét megrendelésre behozott termékek, olyan áruk, amelyeknek csomagolása sérült, kiszerelése nem egyezik az általunk forgalmazott csomagolási egységgel, illetve nem a Mandala Ékszer-től származik stb.

Az áru visszajuttatási költsége a vevőt terheli!

Bízunk abban, hogy Ön is megtisztel minket bizalmával, és hamarosan partnereink között üdvözölhetjük!
Kövess engem:
Tel.: +36 30 998 21 33